Salta als continguts principals
Advocats accidents trànsit BarcelonaPremsa

Condemnen Pirelli a pagar una indemnització per una rebentada

Per 5 gener, 2014febrer 1st, 2018Sense comentaris
Pirelli, condemnada a indemnitzar un motorista per una rebentada

Un “defecte intern de fabricació”. Amb aquestes paraules el magistrat del jutjat de Primera Instància i Instrucció número 5 de Manresa donava la raó al demandant i condenava l'empresa Pirelli Pneumàtics a indemnitzar-lo amb 12.554 euros més interessos pels danys que va patir a tenir un accident amb la seva moto per culpa de la rebentada d'una roda. La sentència considera que el siniestre va ocórrer per un “defecte a la coberta” pel que fa responsable a l'empresa i l'obliga a abonar la quantitat
estipulada al motorista.

Un jutjat considera que el pneumàtic de la moto siniestrada era defectuós.

Segons la sentència, a la qual ha tingut accés aquest diari, el 20 de juliol de 2008, JBR, defensat per Daniel Vosseler de VOSSELER ADVOCATS, circulava amb la moto, una Fona XLV-650, per “un tram recte i sense inclinació ” de l'autovia A49 quan va patir un accident. En concret, li va rebentar la roda posterior del vehicle i va perdre pressió, per la qual cosa la moto va perdre el control i va acabar al sòl. El conductor va patir “danys materials i corporals”.
L'atestat policial elaborat en aquest siniestre descarta “la intervenció de qualsevol objecte o element tallant que pogués causar dany” al neumàtic “estant la calçada en bon estat de conservació i rodament”. El demandant va considerar que la culpa de l'accident podria estar en un defecte del pneumàtic ja que ho havia comprat i canviat dues setmanes enrere en un taller mecànic de Sevilla.

Després de reclamar sense èxit a l'empresa, el demandant recorrerà a la via judicial que li ha donat la raó.
Per prendre la decisió, el magistrat ha tingut en compte l'informe pericial aportat pel lletrat del motorista.

Afirma que el pneumàtic “era pràcticament nou, menys de dues setmanes d'ús”, a més de recordar que l'atestat policial destaca que a la carretera no hi havia cap objecte que pogués “produir dany” a la roda.
També es va descartar que circulés el pneumàtic amb baixa pressió ja que no hi havia senyals de fregament i tampoc es va considerar que la moto anés amb una possible sobrecàrrega. Per tot això, el jutge considera que la rebentada que va originar l'accident va ser per un defecte de fabricació a l'esfera interna de la coberta.
La sentència rechaza la tesi del pèrit judicial que considerava que l'explosió de la roda va tenir causes externes i no vinculades a la seva fabricació. En aquest sentit, el jutge destaca la “seguretat i fermesa” del criteri aportat pel perit del demandant al seu informe.

Tot i que la demanda reclamava gairebé 32.000 euros en concepte de danys i perjudicis per les lesions i seqüeles a l'accident, el magistrat considera que la quantitat a indemnitzar ronda els 12.500 euros. En ella es valora els 12 dies que estarà ingressat el motorista a l'hospital i els 90 per recuperar-se, a més de les cicatrius que li han quedat.

Autor Vosseler advocats

Més articles de Vosseler advocats

Deixa un comentari