Salta als continguts principals
accidentAdvocats accidents trànsit BarcelonaPremsa

Dos anys i mig de presó per conduir drogat i causar una mort

Per 18 novembre, 2014febrer 1st, 2018Sense comentaris
DOS ANYS I MIG DE PRESÓ PER CONDUIR DROGAT I CAUSAR UNA MORT

El convicte, que tenia 18 anys, va estavellar el cotxe del seu oncle, que conduïa sense carnet

 

MARTA RODRÍGUEZ Girona 18 NOV 2014

El jutjat penal número 4 de Girona ha condemnat a dos anys i mig de presó Aleix Laborda, un veí de Riells i Viabrea (la Selva) que amb la seva conducció temerària i un encenall que va acabar en accident, va acabar amb la vida del jove de 16 anys, Sergi Marquillos, que anava de copilot al cotxe. Els fets van passar el febrer del 2010, quan l'acusat tenia 18 anys, que circulava amb excés de velocitat, conduïa el cotxe de l'oncle sense segur, sense carnet, sense passar la ITV i drogat.
El fiscal li sol·licitava inicialment una pena de cinc anys i mig de presó per delits contra la seguretat viària, en conduir sota els efectes de les droges, amb temeritat manifesta i sense tenir permís de conduir. Als seus càrrecs també se'ls suma el delit d'homicidi imprudent.
A la vista celebrada avui el jove ha reconegut la culpa i el fiscal, l'acusació particular i la defensa han pactat una rebaixa de la pena. Les parts han acordat una condena de dos anys i mig de presó. A més a més, per conduir sense carnet se li ha condemnat a pagar una multa de 12 mesos a raó de quatre euros diaris, en total 1.440 euros. Com està a l'atur i s'ha declarat insolvent en quotes de 60 euros, a pagar durant 24 mesos, que començarà a pagar a partir del desembre. El jove, que té un termini de 10 dies per entrar a la presó, ha perdut el permís de conduir, que no podrà tornar a treure's fins al cap de quatre anys.

Les parts han acordat una condena de dos anys i mig de presó

Els fets que acabaran amb la vida de Marquillos, de 16 anys, tindran lloc sobre mitjanit del 5 de febrer, al carrer Alzinelles, al polígon industrial sud-oest de Riells i Viabrea. Segons l'acusació, Laborda conduïa el Seat Eivissa Cupra del seu oncle “de manera descontrolada i amb excessiva velocitat realitzant maniobres de conducció brusques”. La intenció del conductor era entrar dins d'un aparcament, i en lloc de fer un canvi de sentit amb precaució, va voler fer-ho accelerant i derrapant amb el fre de mà, la qual cosa es coneix com Drifting, “un desplaçament agressiu on es combinin potència i habilitat del pilot”.

El conductor no tenia experiència, i el cotxe no estava preparat per a aquesta maniobra. El vehicle, a més, circulava a una velocitat d'entre 70 i 120 km/hora, quan la via limitava aquesta a 40 km/h. Laborda va perdre el control de l'automòbil, que va xocar una farola, va trencar la roda posterior dreta en una vorera, va rebotar contra un panell de hormigó i va acabar volcant. El menor que va de copilot, ferit de gravetat, va ser traslladat a l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona on va morir al cap d'hores d'arribar a causa de les ferides internes que presentava.

El condemnat haurà de pagar una multa de 12 mesos per raó de quatre euros diaris, en total 1.440 euros

L'advocat de l'acusació particular, Daniel Vosseler, ha apuntat que es tracta de delits “greus” i “terribles”, i ha destacat que “podem parlar gairebé de la infracció de tot el capítol quart de delits contra la seguretat del trànsit perquè anava sense carnet, sense segur, sense ITV, sota els efectes de les droges, amb excés de velocitat i amb imprudència temerària”.
El lletrat, que ha afegit que “el vehicle havia estat sobrepotenciat”, ha criticat durament la demora en la celebració del judici que ha “destrossat” la família. “No pot ser que aquesta família hagi trigat gairebé cinc anys a resoldre aquest tema, perquè aquesta família ha de superar el duel, és inadmissible que els ciutadans hagin d'esperar cinc anys per resoldre un judici d'aquestes característiques, que a més acabat en una conformitat”.

En aquesta línia, ha criticat el sistema judicial, ja que mentre s'ha instruït aquest cas “l'acusat s'ha tret el permís de conduir i els parells de la víctima han tingut a veure com conduïa pel poble”. “No pot ser que una persona cometi uns fets d'aquestes característiques, se'ls estigui instruint una causa amb gairebé la violació de tot el codi penal en matèria de trànsit i es tregui el carnet amb tota normalitat i circuli pel poble”.

Pel que fa a la Responsabilitat civil, el Consorci de Compensació d'Assegurances ha indemnitzat una suma superior als 106.500 euros als parells de la víctima. La sentència és ferma i contra ella no hi cap recurs.

Autor Vosseler advocats

Més articles de Vosseler advocats

Deixa un comentari