Salta als continguts principals
Advocats accidents trànsit BarcelonaVídeos vosseler

Equiparació dels preus dels assegurances entre homes i dones

Per 9 maig, 2017febrer 1st, 2018Sense comentaris
Equiparació preus assegurances home i dona

Fins ara, les dones al volant pagaven menys d'assegurança que els homes perquè, segons una llegenda urbana, aquestes tenien menys risc de siniestralitat que els homes. El Tribunal de Justícia de la Unió Europea s'ha encarregat de llençar per terra aquesta afirmació i ha establert que homes i dones han de pagar el mateix en atenció al principi d'igualtat i de no-discriminació.

El lletrat Daniel Vosseler, de Vosseler Advocats, s'ha mostrat molt d'acord amb la decisió del tribunal europeu, ja que considera que el dret a la igualtat ia la no discriminació ha de prevaldre davant de l'objecte negocial que persegueixen els asseguradors. En aquest sentit, cal partir de la premissa que tots som iguals. Daniel Vosseler va afegir que el que sí que és una obvietat, és que avui dia els homes continuen conduint més que els dones però que el rati de siniestralitat entre els uns i els altres és exactament el mateix. Per tant, l'afirmació que els dons condueixen de manera diferent o que són més prudents que els homes és una fal·làcia.

D'altra banda, el lletrat va afirmar, emparant-se en estadístiques judicials, que el percentatge d'homes que cometen delits relacionats amb la seguretat del trànsit o delits de conducció temerària és més elevat que el de les dones. Però en termes generals, la conducció entre home i dona és igual.

Sí que és cert que el món de l'assegurança ha funcionat des de sempre per col·lectius perquè estan moltes hores al volant, etc.). Daniel Vosseler diu que si poguéssim equilibrar les hores que passin homes i dones al volant i els poséssim en relació amb la freqüència dels siniestres, ens adonaríem que homes i dones conduïm exactament igual.

El que té clar el lletrat és que el dret a la igualtat ia la no-discriminació està per sobre de qualsevol interès econòmic que puguin tenir les empreses asseguradores. I en aquest sentit, afegeix que el Consorci de Compensació d'Assegurances, una entitat sense ànim de lucre, no discrimina per raó de sexe.

Daniel Vosseler ha conclòs que la solució més beneficiosa i justa des del punt de vista del consumidor és l'assegurança personalitzada, és a dir, que cadascú respongui de les seves accions i les seves omissions al volant i no pas per les imprudències o bestieses dels altres.

Veure la intervenció d'en Daniel Vosseler a TV3 a la carta »

Autor Vosseler advocats

Més articles de Vosseler advocats

Deixa un comentari