Salta als continguts principals

La família d'un jove denuncia l'Ajuntament de Rubí com a responsable de la seva tetraplègia

Per 25 juliol, 2017gener 31st, 2018Sense comentaris

Rafa Jurado, un jove de 17 anys de Rubí, va quedar en estat tetraplègic a finals del mes de juny de l'any 2016 en caure d'un collar que es troba a la plaça Lluís Companys, del barri del Progrés. Així doncs, dos amics seus van pujar de peu al gronxador i Rafa i un altre amic seu van seure-hi, quan el primer es va desprendre del gronxador. Com a conseqüència del fort impacte, Rafa es va trencar la medul·la espinal, i malgrat que l'ambulància arribés en breus instants, els serveis hospitalaris no van poder evitar la tetraplègia, quedant immobilitzades totes les extremitats.

A causa d'aquests fets, la família de Rafa ha decidit reclamar a l'Ajuntament perquè considera que les instal·lacions dels parcs, tant públics com privats, no compleixen els requisits de seguretat que estableix la normativa europea.

Mònica Santiago, abogada de Vosseler Advocats i representant de Rafa Jurado, ja ha interposat una reclamació patrimonial a l'Ajuntament de Rubí per tal d'interposar una posterior demanda judicial. D'acord amb les seves afirmacions, el parc en què es van produir els fets no complia els requisits exigits per les disposicions de dret europeu relatives a la seguretat als parcs infantils. Així doncs, tot i que aquests parcs estan dissenyats per tal que siguin utilitzats per menors d'entre cinc i dotze anys, cal la presència d'un cartell informatiu que així ho adverteixi. A més, d'acord amb l'esmentada normativa és imprescindible que hi hagi un manteniment perquè no es perdi la capacitat d'amortiment, ja que en cas contrari, i tal com ha succeït, la sorra s'endureix i els impactes esdevenen més bruscs. En aquest sentit, Mònica Santiago ha afirmat que si el parc hagués complert amb la normativa i l'amortiment hagués estat el que s'exigeix, d'acord amb el que diuen els pèrits i el metge de l'Institut Guttmann a Rafa encara podria estar caminant.

Vosseler Advocats està esperant que el consistori és pronuncïi sobre la reclamació patrimonial, encara no cuantificada en termes econòmics, i si en el període de seis mesos encara no s'ha pronunciat es presentarà una demanda judicial.

Tanmateix, Vosseler Advocats admet que aquest no és un cas aïllat que només afecta la ciutat de Rubí, ja que existeix una pluralitat de parcs en les mateixes circumstàncies a d'altres llocs, doncs ni Catalunya ni cap altra comunitat autònoma existeix cap text normatiu que reguli aquesta matèria.

Aquests casos també comporten angoixes per les famílies de les víctimas que pateixen aquests incidents. Així, a mode d'exemple, en aquest cas la família no disposa de gaires recursos econòmics i la mare no té possibilitat d'exercir una professió ja que s'ha d'ocupar del fill, encara ingressat a l'Institut Guttmann, i cal fer obres i contractar diversos professionals per tal d'habilitar el llar a les seves necessitats.

Font: Diari de Rubí

Autor Vosseler advocats

Més articles de Vosseler advocats

Deixa un comentari