Salta als continguts principals
Vosseler

Indemnització rècord: Un milió d'euros

Per 2 setembre, 201430 d'abril de 2018Sense comentaris
Indemnització rècord: Un milió d'euros

Dijous, 16 de maig del 2013

JG ALBALAT
BARCELONA
Un milió d'euros. Aquesta és la quantitat que l'asseguradora Grup Generalli pot arribar a pagar a un motorista que va ser atropellat per un tràiler quan estava en una vorera. A causa de l'accident, Francisco R. N, de 64 anys, va perdre el llit. Des de llavors porta una pròtesi. La jutgessa del Prat de Llobregat Eleonor Moya ha condemnat la companyia a indemnitzar l'afectat amb 601.000 euros per lesions i perjudicis patits (morals, adequació de l'habitatge i vehicle o tractament), més interessos, 80.000 euros més. També obliga a sufragar els gastos futurs que es reportin de la pròtesi, tant mèdics com ortopèdics. No fixa quantitat, en estimar que no es pot calcular un gasto futur, però sí que acorda que se li pagui després de presentar la factura. El demandant quantifica aquesta suma en 342.000 euros, tenint en compte una esperança de vida de fins a 82 anys.

Fonts jurídiques asseguren que aquesta indemnització és la més alta fixada a Espanya per l'amputació d'un llit a causa d'un accident de trànsit (aquestes sumes s'apliquin quan el perjudicat es queda tetraplègic). La quantitat és engruixada perquè es té en compte els gastos mèdics futurs relatius a una pròtesi que, a més, ha de ser aquàtica per l'afició del ferit al kite-surf. «La sentència genera un precedent de gran nivell respecte al dret de circulació. És una resolució que valora tots els perjudicis ocasionats», va explicar l?advocat del motorista, Daniel Vosseler.

ATROPELLAT PER UN CAMIÓ / L?accident es va produir el 9 de juliol del 2010, quan el camió maniobrava per sortir del recinte d?una empresa. El vehicle es va acostar a l'excess a la part dreta de la calçada, la qual cosa va provocar que, ateses les grans dimensions del remolc, una barra lateral s'enganxés a la moto que estava a la vorera i que esperava incorporar- se a la via. El cop va tirar la moto i el conductor va resultar atropellat per les rodes del remolc. El motorista va patir diverses fractures i se li va haver d'amputar un llit (també ha quedat impotent). La sentència, que pot ser recorreguda, va sostenir que el conductor del camió no va fer les comprovacions imprescindibles.

Autor Vosseler advocats

Més articles de Vosseler advocats