Salta als continguts principals
negligència

Indemnitzen una dona per posar mal una pròtesi a les vèrtebres

Per 29 juliol, 2014febrer 1st, 2018Sense comentaris
Indemnitzen una dona per posar mal una pròtesi a les vèrtebres

María Luisa Aperador no pot estar gaire estona parada, ni dempeus ni sentada. «Hi ha vegades que vaig a comprar i m'he d'anar si hi ha cola, ja que no puc esperar», explica aquesta dona de 59 anys i veïna de Sant Fost de Campsentelles (Barcelona) que té diverses vèrtebres fixades després de ser sotmesa a una artròdesi el 2010. Va ser l'última vegada que va passar pel quiròfan per corregir la negligència mèdica que va patir en la seva primera operació el 2007 quan li van col·locar una pròtesi de titani entre les vèrtebres que no eren , augmentant-li la gravetat de l'hèrnia discal que sofria a la columna. Fa uns dies, el Jutjat de Primera Instància número 12 de Barcelona ha condemnat el metge que l'operarà el 2007 i la companyia d'assegurances que ho representa a indemnitzar la pacient amb 67.862 euros, una quantitat que podia pujar als 130.000 euros si s?expliquin els interessos correspondientes, segons van explicar fonts judicials a aquest diari.
La sentència indica que el metge condemnat va reconèixer que va cometre un error durant la primera operació de la pacient a la Clínica Teknon de Barcelona. «Ens explicaran que comptaran mal les vèrtebres per saber en quina correspondia la pròtesi», afirma la pacient que relata com després d'aquesta primera operació va augmentar el dolor a la zona lumbar i al llit per on va anar en diverses ocasions al metge perquè li fessin radiografies i una ressonància. «Quan veurà que havien posat la pròtesi», que té forma d'U, on no tocava «se li canviarà la cara», va explicar Josep Samper, el marit de Maria Lluïsa.
La pacient va estar 10 dies amb la pròtesi mal fins que van programar una segona operació per treure-la i posar-la en el seu lloc. Però el dany ja estava fet. «Des d'aquest moment mai no m'he trobat bé», indica María Luisa, que explica com els mesos següents va a veure el mateix metge que l'operarà ja que continuava amb dolors. Tot i que en un primer moment li va fer diverses proves, el doctor demandat “deia que tot estava bé”, tot i que al final, després de la reiteració de visites de la pacient pel dany que patia, li va arribar a dir “això senyora és de psiquiatre».
«Em vaig passar mig any sense tornar a veure cap metge i vaig a peor», explica la Maria Lluïsa que no va tenir més remei que consultar un altre especialista. Al gener de 2010 l'operaren per tercera vegada ja que la pròtesi que li havien col·locat uns anys abans se li havia sortit, per la qual cosa els nous metges optaran per fixar amb una artròdesi diverses vèrtebres afectades. Malgrat aquesta operació la seva salut cada cop és ressent més pel desgast de la malaltia inicial, la pressió sobre la seva columna i el dany provocat per la col·locació mal de la primera pròtesi. Aquests factors han desembocat en una fibrosi.
La pacient explica que pren medicació per al dolor i afirma que no pot estar gaire temps quieta ia casa pot fer «poca cosa». «Cada vegada puc caminar menys» destaca aquest diari mentre relata les burxades que sofreix en diverses parts del seu cos com a conseqüència de l'esforç que han d'aguantar les altres vèrtebres que no estan fixades. La seva patologia inicial a la columna va quedar agravada per la negligència mèdica en equivocar-se de lloc per posar la pròtesi que necessitava, segons van indicar els informes pericials aportats en el procés, que van destacar que «la tercera intervenció és conseqüència de la error de la primera».
Al costat del dolor físic Maria Lluïsa també pateix el psíquic. «Estar set anys sofrint et canvia el caràcter», explica el seu marit que va haver de deixar durant un temps el seu treball per tenir cura de la seva dona. ens passin a tots». Tot i que la Maria Lluïsa i la seva família continuen lluitant contra la seva malaltia, la batalla legal per l'error mèdic que va patir els ha proporcionat una victòria als tribunals. «Estem molt agradets al treball del nostre advocat Daniel Vosseler», explica la pacient que recorda que quan van explicar el cas del lletrat aquest els va dir que era una situació «claríssima» de negligència mèdica, per la qual cosa va posar una demanda als jutjats reclamant una indemnització per a Maria Lluïsa, no només pel dany causat sinó per les importants seqüeles físiques que li han quedat. Ara es pot centrar en la seva recuperació.

Autor Vosseler advocats

Més articles de Vosseler advocats

Deixa un comentari