Salta als continguts principals
Advocats accidents trànsit BarcelonaPremsa

Indemnització històrica per perdre el llit en un accident

Per 7 gener, 2014febrer 1st, 2018Sense comentaris
INDEMNITZACIÓ HISTÒRICA PER PERDRE EL LLIT EN UN ACCIDENT

Una víctima d'un accident de circulació rebrà una de les indemnitzacions més altes per sentència judicial en cas d'amputació per atropellament. El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 5 del Prat de Llobregat ha condemnat la companyia d'assegurances Generali Espanya a pagar gairebé un milió d'euros a FRN pels danys i perjudicis, com l'amputació del seu llit, que va patir en ser atropellat per un camió assegurat per aquesta societat. En aquesta quantitat també s'inclouen els interessos legals correspondientes, l'adaptació mecànica del vehicle del conductor i els despeses mèdiques que tingui el demandant a partir d'ara.

En aquest apartat s'inclouen els canvis i adequació de la pròtesi que ha de portar al llit, recanvis, accessoris i baines, així com una pròtesi específica per poder realitzar l'esport aquàtic que feia el demandant abans del siniestre. Un informe pericial calcula que aquests gastos futurs poden pujar a més de 350.000 euros. L'asseguradora ja va fer un pagament de més de 84.000 euros al demandant que es restarà de la suma total que estableix la condena. *Generali va intentar arribar a un acord amistós abans del procés que no va ser acceptat per l'altra part. Els seus serveis jurídics valorin si interposen recurs contra la sentència.

Segons la sentència, a la qual ha tingut accés aquest diari, el juliol de 2010, el demandant FRN, representat pel lletrat Daniel Vosseler, es trobava parat a la vorera al costat de la seva motocicleta al costat d'una empresa de transports al polígon Mes Blau del Prat de Llobregat. En aquest moment un camió de grans dimensions va sortir del recinte de l'empresa i una barra lateral del remolc es va enganxar a la moto del demandant «tirant-la al sòl i atropellant el motorista».

La magistrada estableix a la sentència que «el conductor del camió articulat no va realitzar les comprovacions necessàries i imprescindibles» per incorporar-se a la circulació i que en fer un gir «excessivament a la part dreta de la calçada» és va portar per davant amb el remolc a la moto. Per això condemnen l'asseguradora del camió a indemnitzar el demandant. El conductor d'aquest vehicle va afirmar al judici que a fer la maniobra de sortida «es va centrar a mirar la seva esquerra i no va cap a la dreta» que és on hi havia el demandant.

Daniel Vosseler, responsable del despatx Vosseler Advocats, va declarar que «la sentència genera precedents a un alt nivell al dret de circulació» ja que el jutjat ha tingut en compte els gastos mèdics que tindria el demandant en un futur per les seqüeles que li va deixar el siniestre. A més, el lletrat va explicar que un dels efectes col·laterals de les taxas judicials és la «fallida de la jurisprudència» ja que «en no voler ningú apel·lar les sentències pel que costin no es generin resolucions dels tribunals superiors.

Tipus de lletra: El Món

indemnització_elmón

Autor Vosseler advocats

Més articles de Vosseler advocats

Deixa un comentari