Salta als continguts principals
Advocats BarcelonaPremsa

La fiscal demana un càstig exemplar pel Bada-Bing

Per 5 gener, 2014febrer 1st, 2018Sense comentaris
La fiscal demana un càstig exemplar per al Bada-Bing

Els futbolistes acusats s'enfronten a penes de presó de fins a 9 anys per agressió racista

Càstig exemplar i petició de clemència al jutge. Així va acabar ayer, després de quatre maratonianes jornades que han ocupat gairebé un mes, el judici contra els set futbolistes del Bada-Bing acusats d'haver apallissat els seus rivals del Rosari Central en un partit de la Tercera Territorial que es va disputar a Barcelona el 10 de gener.
La fiscal que porta el cas va elevar ayer fins a nou anys les peticions de presó, ja que va donar veracitat a totes i cada una de les declaracions dels testimonis. Considerà a més els agreujants de racisme i xenofòbia, com a determinants a la pallissa que van patir els futbolistes del Rosari Central, la plantilla del qual està integrada per jugadors d'origen llatinoamericà, principalment argentins. L'acusació particular encara va ser més dura a la petició de presó al jutge, ja que va elevar els penis fins als 11 anys. Les defensas dels set implicats demanaran l'absolució dels clients per falta de proves i, en tot cas, una privació de llibertat d'entre seis i tres mesos. Els germans Valentí i Israel Moreno, que estan empresonats des del mes de gener, van demanar clemència al jutge i van sol·licitar que no se'ls jutjada pel seu passat ni per la pressió mediàtica del cas.

No obstant això, el ministeri fiscal es va mostrar ferm i contundent a les conclusions al jutge. Va reconèixer totes les amenaces que van rebre tant els jugadors com l'àrbitre i els va catalogar com a racistes i xenòfobes. «Aquests insults –afegeix la fiscal– no eren normals en un partit de futbol». Va determinar que els jugadors del Bada-Bing havien actuat amb «perversitat criminal» a l'atac comès contra els seus rivals, ja que van colpejar violentament un jugador mentre estava al sòl, causant-li ferides que ho van obligar a acudir a l'hospital, i envoltaven la resta de contrincants, en impedir-los refugiar-se al seu vestuari, mentre els assabotaven.

CERCLE SALVATGE / Aquesta acció serà considerada per la fiscalia com «un círcle salvatge sense provocació prèvia». Alhora, va determinar que no hi havia motiu per a la pallissa a no ser «la condició d'estranger d'un equip que anava per davant al marcador i que a sobre no celebrava els gols». L'acusació particular va determinar com a clau la declaració que van efectuar ayer els agents de la Guardia Urbana de Barcelona que es van personar al camp del carrer Menorca, on es va produir l'altercat. Aquests agents van declarar que els jugadors i aficionats del Rosari Central estaven «aterroritzats» i que els del Bada-Bing, en canvi, van fugir davant la presència policial. Així mateix, el lletrat Daniel Vosseler, contractat pel Rosari Central, va jutjar l'agressió soferta pels seus clients com l'atemptat racista més greu succeït a Barcelona, ​​per la qual cosa va demanar mà dura al jutge.

Les defensas van argumentar que el vídeo del partit gravat per un amic de l'àrbitre era de baixa qualitat i no s'observaven les agressions. La persona que prenia les imatges va ser obligada a tancar la càmera presumptament per seguidors del Bada-Bing en el moment que va començar l'altercat. També negaren –i per això aportaren diversos testimonis ayer– que els seus defensats fossin persones amb una conducta racista.

font: El País

Autor Vosseler advocats

Més articles de Vosseler advocats

Deixa un comentari