Informació sobre el procediment de reclamació per responsabilitat patrimonial de l'AP

Les despeses NO sinclouen dins dels honoraris.

Iniciem els tràmits per emprendre el procés legal de Reclamació Patrimonial a les Administracions per funcionament anormal i desídia en relació a la presència i activitat de vehicles vtc i el greu dany generat al sector del taxi.

A continuació us indiquem quins són els passos a seguir perquè pugueu sumar-vos a la Reclamació per Responsabilitat Patrimonial.

 

1. Omple el següent formulari d'inscripció i tria la forma de pagament que prefereixis i indica si ets soci de Taxi Project

2. Un cop t'hagis registrat, obrirem un grup de Telegram per resoldre i coordinar tota la informació i els vostres dubtes o consultes sobre el procediment

3. El Departament d'Administració del despatx professional Vosseler Advocats serà l'encarregat de gestionar tota la part administrativa amb cadascun de vosaltres.

4. Recorda que en els honoraris no estan incloses les despeses addicionals.

  • Pericial (50€ +iva): pagament únic, s'abona al maig/Juny
  • Procurador: s'abonarà quan es presenti la demanda en finalitzar el procediment administratiu.

PREGUNTES I RESPOSTES:

1.- Com podem quantificar el dany sofert a causa del funcionament anormal de l'Adminsitració?

Variarà en funció de la ciutat i l'impacte que hi hagin tingut les vtc tenint en compte les dades oficials publicades pels diferents instituts metropolitans del taxi de cada ciutat.

Podrem reclamar els ingressos que hàgim deixat de percebre amb motiu de lentrada il·legal de les VTC. Si a partir de l'entrada de les VTC els vostres ingressos han patit una caiguda d'un 30%, la quantitat anual que podreu reclamar és aproximadament de 10.000 euros en concepte de pèrdua d'ingressos passats.

Pel que fa als ingressos futurs, el valor net actual (calculat amb els ingressos anuals del taxi de 30.000 euros nets anuals a perpetuïtat) del taxi és d'aproximadament 500.000 euros. El dany que podrem reclamar respecte a aquest valor actual net serà proporcional a la quota de mercat que el taxi hagi perdut davant de competidors que hagin realitzat intrusisme professional al sector a partir de la inacció de les administracions públiques.

Per exemple, si els ingressos d'un taxista han baixat un 30% per l'entrada il·legal de les VTC, el valor actual net de la seva activitat present i futura també haurà baixat un 30% (tret que la situació es reverteixi en el futur ). Per tant, respecte de 500.000 euros, s'hauran perdut 150.000 euros. Això significa, que es podran reclamar rescabalaments per danys patrimonials per valor de 150.000 euros (aquests números són aproximatius).

En qualsevol cas, aquests càlculs s'efectuaran pel perit comptable per a cada cas concret depenent de la localitat.

2.- Com saber el valor de la indemnització que pel mal sofert em correspon? Serà una indemnització diferent en funció de diversos paràmetres que a mode gros s'especifiquen a continuació:

a) Dependrà de cada ciutat en funció de l'impacte que ha tingut la presència de les VTC segons les publicacions de l'Institut Metropolitat del Taxi de cada municipi.

b) Dependrà dels anys del titular de la llicència i del temps que reste fins a ledat de jubilació.

c) Dependrà del preu d'adquisició de la llicència si aquesta està compresa una vegada presents les VTC i si aquesta presència ha repercutit al preu.

Tots aquests paràmetres seran tinguts en compte pels pèrits economistes per adaptar el perjudici real a cadascun dels supòsits, utilitzant factors correctors per ajustar la realitat del perjudici.

3.- En cas d'haver venut o transmès la meva llicència a un tercer, puc reclamar?

a) Podran reclamar tots aquells que hagin venut la llicència en el termini màxim d'un any anterior a la data de la reclamació patrimonial (des de juliol de 2020) i sempre que el preu de venda s'hagi vist reduït per la presència de les VTC tenint en compte la comparativa dels preus de venda d'anys anteriors a la presència de les VTC a cadascuna de les localitats.

b) Podran reclamar tots els que hagin adquirit la llicència estant presents les VTC (abans i després de la seva entrada) amb independència de la data d'adquisició i el seu valor.

Si tens algun dubte a resoldre abans d'apuntar-te escriu-nos a juridicataxi@gmail.com i el nostre departament jurídic et respondrà el més aviat possible.

Aquí us deixem l'assemblea que es va celebrar el 20 de gener del 2021 https://youtu.be/9c0oVI6wEYA

Calcula l'import aproximat de la teva indemnització:

Carregant ...
0
* requerit

Omple aquest formulari per iniciar les accions judicials:

    Selecciona la teva forma de pagament

    Ets soci de Taxi Project?

    Un cop rebem les teves dades, ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible.