Salta als continguts principals
Advocats accidents trànsit BarcelonaVídeos vosseler

Semàfors amb càmeres

Per 8 maig, 2017febrer 1st, 2018Sense comentaris
semàfors amb càmeres

El juny del 2013 al programa “8 al dia amb Josep Cuní” es va parlar sobre la denúncia d'uns conductors indignats per uns semàfors amb càmeres per captar els cotxes que passessin en vermell, donat que els conductors entenien que hi havia un afany recaptatori.

Un any després, el 7 de juliol de 2014, es va convidar a l'advocat Daniel Vosseler arran de diversos pronunciaments judicials que posaven en dubte que les fotografies fetes per aquest radar fossin una prova legal, tot i ser els ajuntaments els responsables de les instal·lacions.

L'advocat Daniel Vosseler va explicar que aquestes càmeres no eren radars i per tant no estaven sotmesos al control meteorològic al que sí que estaven sotmesos els radars. Per tant, afirmà que tots els aparells, com les càmeres objecte del debat, que no portessin el control meteorològic donarien lloc a sancions nul·les, per no respondre al principi de veracitat. L'advocat va comentar que mentre els alcoholímetres tenen un control meteorològic les càmeres no i per tant ningú no pot acreditar el bon funcionament, fet que porta a poder anul·lar la multa.

L'advocat va reconèixer que s'hauran posat moltes sancions per haver passat a àmbar i aclareix que no es tracta de trànsit sinó de mobilitat i que respon als pressupostos municipals i per tant el que es recapta no va destinat a prevenció i seguretat vial com passaria si fos de trànsit sinó que respon a un pressupost municipal de sancions que s'aprova anualment.

L'advocat Daniel Vosseler va recalcar que el que cal és que el conductor tingui les garanties que efectivament s'ha saltat el semàfor en vermell, ja que aquestes càmeres redueixen efectivament la siniestralitat, i que no es pot emparar la dinamització d'aquesta mesura amb una llei de fa trenta anys.

Per acabar, l'advocat va avançar que la mobilitat al centre de les ciutats patirà una reforma total.

Veure vídeo a 8Tv »

Autor Vosseler advocats

Més articles de Vosseler advocats

Deixa un comentari