Salta als continguts principals

Advocats en accidents de trànsit a Barcelona

Vosseler Advocats, especialitzats en reclamacions derivades d'accidents de trànsit.

Realitzar consulta

Advocats especialistes en accidents de trànsit a Barcelona

Que els accidents de trànsit són tant indesitjables com freqüents constitueix avui un fet fora de tot dubte. Malauradament, això ha provocat que hi hagi un autèntic mercat on operen moltíssimes empreses que es dediquen a tramitar les indemnitzacionsa canvi de substancioses comissions. D'altra banda, molts perjudicats a accidentsopten per deixar la resolució de les reclamacionsen mans de les asseguradores, les quals actuen en virtut de criteris propis que, sovint, determinen indemnitzacions que no s'adeqüen a l'abast dels danys soferts, tant personals com materials, per l'accidentat. Tot i això, la forma més efectiva per aconseguir un rescabalament just dels perjudicis patits per les víctimes d'un sinistre de trànsit no és altra que acudir als professionals que coneixen en profunditat la normativa aplicable.

Reconeixements

El Servei Català de Trànsit de la Generalitat ha atorgat un dels premis de Seguretat Viària 2015 a l'advocat Daniel Vosseler per la seva llarga trajectòria professional en aquesta matèria.

premi seguretat viària barcelona

Els Mossos d'Esquadra han concedit el 2023 una Felicitació Pública Individual Tipus A a la lletrada Mónica Santiago, directora executiva de Vosseler Advocats, per la seva col·laboració en la desarticulació de trames delictives a Barcelona

Reclamacions per accidents de trànsit

Vosseler Advocats compta amb un equip de lletrats especialitzats en reclamacions derivades d'accidents de circulació l'àmplia experiència de la qual en aquest camp avala una acció justa i efectiva a l'hora de reclamar la indemnització corresponent, no només per les lesions sofertes, sinó també pel perjudici econòmic que pugui ocasionar estar de baixa, pels danys materials, tant del vehicle com de qualsevol altre bé deteriorat, i per les diferents despeses patides a conseqüència del sinistre. En aquest sentit, mantenim serveis de col·laboració amb gabinets pericials, a fi d'acreditar tot allò que pugui redundar en la màxima indemnització possible, de conformitat amb el principi universal de la restitutio ad integrum.

Àrees
  • Reclamació i indeminització per danys personals i materials
  • Negociacions extrajudicials
Advocats Vosseler

Víctima d'un accident? Actua ara.

No deixeu que un accident de trànsit posi fre als teus drets.

reclamar

Preguntes freqüents

A continuació podreu llegir les preguntes més freqüents sobre advocats en accidents de trànsit.

És rendible contractar un advocat privat en un cas d'accident de trànsit?

Sí. En la immensa majoria dels casos en què l?accidentat contracta els serveis d?un bon despatx d?advocats, la indemnització que rep és superior a la que oferia la companyia d?assegurances.
És clar, per assegurar-te estar en bones mans, és fonamental que comptis amb l'ajuda de professionals que realment entenguin de la matèria. Per això, a l'hora de triar un bufet d'advocats a Barcelonatria un que sigui especialista en accidents de trànsit, com Vosseler Advocats.

Quins documents necessito per reclamar una indemnització?

Si fas una reclamació per les lesions que has patit durant un accident de trànsit, necessites reunir una sèrie de documents. En acudir al nostre despatx d'advocats, pots portar amb tu tots els documents d'aquesta llista dels que disposis:

  • Comunicat amistós de l'accident.
  • Una còpia de l'informe d'urgències que et va entregar l'hospital on vas ser atès després de l'accident de trànsit.
  • En cas que hi hagi intervingut una unitat d'atestats, l'informe d'aquesta.
  • Els dades dels testimonis de l'accident, en cas que n'hi hagi.
  • Qualsevol document mèdic que tinguis com a conseqüència de l'accident. Aquests poden ser, per exemple, les proves que t'has fet (ressonàncies, radiografies, etc.)
  • Comprovants de les despeses en què hagis hagut d'incórrer per causa de l'accident; per exemple, les despeses en medicina privada i farmàcies.
  • Els comunicats de la baixa i de l'alta de la Seguretat Social.
  • En cas que hagis patit, o et trobis patint, descomptes a la nòmina a causa de l'accident, còpies de les nòmines.
  • Una còpia de la pòlissa de la teva assegurança.
  • Certificats de totes les activitats que hagis hagut d'interrompre per causa de l'accident. Per exemple, la vostra impossibilitat d'assistir al gimnàs, a un centre d'estudis, a la vostra feina, etc.

Tots aquests documents, o aquells de què disposeu, seran de gran ajuda per al nostre equip d'advocats especialistes en accidents de trànsit.

Quin termini tinc per presentar la demanda i què passa si es venç?

Anteriorment, el termini era de sis mesos des del moment que es produïa l'accident. Tot i això, cal esperar que l'accidentat es recuperi per conèixer les conseqüències reals de l'accident.

Per aquest motiu, actualment el termini legal per reclamar per un accident de trànsit és de un any, a comptar des que et donen l'alta de les lesions.

En cas que reclamis una vegada que el termini per presentar la demanda ha vençut, no tindràs dret a cobrar cap indemnització. Per això, és important que et posis com més aviat millor en contacte amb els advocats especialistes en aquest tipus de successos.

Necessito un pèrit mèdic per reclamar per un accident de trànsit?

Sí. L'any 2019 hi va haver una reforma al Codi Penal que et pot portar a pensar, erròniament, que amb la feina d'un metge forense n'hi ha prou per determinar les teves lesions patides en un accident de trànsit.

Tot i això, la realitat és una altra. Poden donar-se dues situacions:

La primera és que el metge forense reconegui totes les teves lesions. Però que, tot i així, l'assegurança contraria s'oposi a aquesta valoració i aporti un informe del seu pèrit.

La segona és que el forense no contempli totes les teves lesions. En aquest cas, si el teu despatx d'advocats no col·labora amb un gabinet pericial, t'hauràs de conformar amb el que ha establert al seu informe el forense.

En qualsevol cas, la resposta és sí. Et convé comptar amb l'ajuda d'un equip d'advocats especialistes en accidents de trànsit que col·laborin amb gabinets pericials experts.

Quan puc trigar a cobrar la indemnització?

Per respondre aquesta pregunta cal tenir en compte diversos factors.

En el millor dels casos, en què l'asseguradora de l'altra part n'assumeix la culpa i està d'acord amb la valoració del perit i el forense, pots cobrar la indemnització en un mes des del moment de l´alta.

Tot i això, si alguna d'aquestes dues premisses no es dóna, i cal anar a judici, el cobrament de la indemnització es pot endarrerir fins que finalitzi el procés judicial.

Com es calcula la indemnització per lesions en un accident de trànsit?

La indemnització es calcula tenint en compte diversos conceptes. Aquests són la quantitat de dies de sanitat que han estat necessari perquè et recuperis de les lesions, les seqüeles que has patit per l'accident, els factors correctors, les incapacitats i les despeses que heu hagut de fer relacionats amb l'accident.

En base a tot això, es calcula la indemnització per lesions.

Si el causant de l'accident ha donat positiu en alcoholèmia, perdo el dret a indemnització?

No. Els perjudicats en un accident de trànsit cobren les indemnitzacions de la mateixa manera, independentment que el conductor hagi donat positiu. Tot i això, és possible que el procediment judicial dut a terme sigui una mica més llarg en aquests casos.

En aquest cas, és l'asseguradora del conductor responsable qui pot interposar una demanda contra ell per reclamar la indemnització que ha cobrat.

Coincideixen sempre els dies de sanitat i la baixa laboral?

No sempre coincideixen els dies de sanitat amb la baixa laboral. De fet, les persones que no treballen i, per tant, no tenen baixa laboral, també són susceptibles de tenir dies de sanitat.

Els dies de sanitat comprenen el període que transcorre entre el moment de l'accident fins que l'accidentat deixa de rebre tractament metge per ell. De vegades coincideix amb la baixa laboral, però això no sempre és així.

El càlcul de la indemnització pren en compte els dies de sanitat, independentment de si treballes, si has agafat la baixa o només n'has fet rehabilitació.

Què diferencia els dies impeditius dels no impeditius?

En calcular una indemnització o parlar-ne, se solen escoltar aquests termes.

Els dies impeditius són els dies en què l'accidentat no pot realitzar les seves tasques habituals. Per exemple, no pot treballar, estudiar o fer les tasques de la casa.

Els no impeditius són aquells dies en què l'accidentat, encara que continua sent tractat per acabar de curar-se de les lesions, ja pot fer una vida relativament normal.

Què és una seqüela?

Les seqüeles són les molèsties, ortopèdies, danys estètics o limitacions que segueixen aquí una vegada s'ha donat l'alta mèdica. Una de les seqüeles més comunes és la cervicàlgia, encara que les cicatrius o l'estrès posttraumàtic també són seqüeles molt habituals.

Com es calcula una indemnització per seqüeles?

Si heu patit seqüeles a causa d'un accident, heu de saber que cada any, el Ministeri d'Hisenda actualitza unes taules que els advocats especialistes en accidents de trànsit anomenem barem.

Aquestes taules indiquen quines són les indemnitzacions, mínimes i màximes, que una persona pot cobrar, en funció de la seqüela.

Quines despeses puc reclamar en un accident de trànsit?

Tots els que hagin derivat directament del sinistre. Per exemple, si has hagut d'utilitzar durant un temps el transport públic per desplaçar-te fins a l'hospital, el centre de rehabilitació o la farmàcia, en pots reclamar la despesa derivada.

També, totes les despeses en farmàcia i ortopèdics. Igualment, podràs reclamar els danys per la roba i els estris que duies a sobre en el moment de l'accident i que van patir danys.

En qualsevol cas, caldrà que comptis amb les factures de tots els objectes que reclamis. I és possible que l'asseguradora contrària practiqui una depreciació pel que fa al valor de l'article quan era nou.

Què vol dir que l'asseguradora vol donar el meu cotxe com a sinistre total?

Això vol dir que el cost que tindria reparar el vehicle puja per sobre del que val el vehicle. És a dir, tenint en compte el model i la matrícula (l'any) del vehicle, l'asseguradora fa un càlcul per conèixer-ne el valor. Si el cost de reparar-lo supera aquesta quantitat, l'asseguradora pot voler que el cotxe es doni com a sinistre total.

Estic obligat a acceptar el sinistre total?

Depèn. Si has estat el culpable a l'accident de trànsit i la companyia asseguradora determina que aquesta és la millor solució, sí.

En cas que el culpable hagi estat un altre, pots negar-te a acceptar el sinistre total. Tanmateix, per fer-ho, i perquè l'asseguradora cobreixi les despeses de la reparació, hauràs d'abonar primer les despeses. Després, l'asseguradora et tornarà aquesta quantitat.

Què és la culpa compartida i com m'afecta a la indemnització?

De vegades, la culpa d'un accident no és totalment d'un dels afectats. De vegades, la víctima d'un sinistre també en pot tenir part de culpa en el mateix.

En aquest cas, la indemnització a què tens dret es reduirà, en funció del percentatge de culpa que hagis tingut. En aquests casos, el millor és comptar amb l'ajuda de professionals, advocats especialistes en reclamacions per accidents de trànsit.

A Vosseler Advocats podem ajudar-te a negociar, i a defensar en un judici el percentatge de culpabilitat més petit possible.

Advocats accidents de trànsit barcelona

Contacta amb nosaltres