Salta als continguts principals

Advocats en Dret Penal a Barcelona

Vosseler Advocats, lletrats especialitzats en Dret Penal.

Realitzar consulta
dret penal vosseler

Objectivament, aquesta branca del dret pot ser definida com el conjunt de normes jurídiques que regulen la llegítima facultat punitiva de l'Estat, associant a cada tipus de fet —determinat per la llei com a pressupost—, una pena com a conseqüència, per tal de salvaguardar els béns vitals fonamentals tant de lindividu com de la societat. D'altra banda, hi ha una concepció de tipus més subjectiu que entén el dret penal com la potestat estatal de definir els delictes i determinar, imposar i executar els càstigs que cregui convenients. Potser ambdós punts de vista són insuficients per aclarir la naturalesa d'aquesta matèria, per la qual cosa se sol oferir una definició que beu d'ambdós punts de vista: el dret penal abasta “el conjunt de normes juridicopositives, reguladores del poder punitiu de l'Estat, que defineixen com a delictes o estats perillosos determinats pressupostos als quals assignen certes conseqüències jurídiques denominades penes o mesures de seguretat” (Cobo del Rosal/Vives Antón).

Reconeixements

El Servei Català de Trànsit de la Generalitat ha atorgat un dels premis de Seguretat Viària 2015 a l'advocat Daniel Vosseler per la seva llarga trajectòria professional en aquesta matèria.

premi seguretat viària barcelona

Els Mossos d'Esquadra han concedit el 2023 una Felicitació Pública Individual Tipus A a la lletrada Mónica Santiago, directora executiva de Vosseler Advocats, per la seva col·laboració en la desarticulació de trames delictives a Barcelona

dret Penal

En qualsevol cas, no hi ha dubte que a la nostra societat ens trobem exposats a situacions que poden comportar conseqüències penals de molt diversa índole i consideració. Tant si algú és víctima com a causant d'aquestes situacions, és imprescindible la intervenció d'un lletrat, ja sigui per defensar els interessos de l'acusat com els del perjudicat. Amb això, s'aconseguirà obtenir la tutela judicial efectiva, que és un principi consagrat a l'article 24 de la Constitució espanyola. Vosseler Advocats té el privilegi de comptar amb professionals experts en dret penal capaços de proporcionar qualsevol defensa amb les màximes garanties.

Àrees
 • lesions
 • dret penitenciari
 • Alcoholèmies
 • Dret penal econòmic
 • Delictes contra el patrimoni
 • Delictes contra l'honor
 • Delictes contra les persones
 • Delictes contra la propietat industrial
 • Delictes lleus
 • Assistència a detinguts
 • Judicis ràpids
Advocats Vosseler

Enfrontant càrrecs penals? Actua ara.

Defensa els teus drets i assegura un tracte just amb experts advocats penalistes.

Assistència Legal Immediata

Preguntes freqüents

Tot seguit podràs llegir les preguntes més freqüents sobre Dret Penal.

Què és el Dret Penal?

El Dret Penal és una de les branques del Dret Públic. Aquesta branca del dret, estableix i regula els càstigs imposats a causa de conductes delictives. Aquests càstigs sestableixen a través de la imposició de penes.

Algunes de les penes que es poden imposar per un delicte són la pena de presó, la pena de multa o les penes que priven de determinats drets.

Totes les conductes que són considerades delictives per part del Dret Penal, es troben recollides al Codi Penal. A més, també es recullen en aquest document les penes que es tipifiquen per a cadascun dels delictes.

Què és la llibertat condicional?

La llibertat condicional és la darrera fase en el compliment d'una condemna. També es coneix com el quart grau. 

En aquesta fase de la condemna, al condemnat se li permet complir allò que li resta de pena en llibertat, amb una sèrie de restriccions. Depenent del cas, es poden imposar una sèrie de requisits de conducta com a condició a la llibertat.

A més, el condemnat no ha de cometre cap delicte durant la llibertat condicional, ja que, altrament, haurà de tornar a la presó.

En qualsevol cas, perquè al condemnat se li atorgui la llibertat condicional, no n'hi ha prou que compleixi una sèrie de requisits. Serà necessària una valoració de la Junta de Tractament per determinar si us concediran aquesta llibertat.

Quines conseqüències tenen els antecedents penals?

Una preocupació de moltes persones que han passat per un procés penal és el fet de tenir antecedents penals i quines són les conseqüències, tant a nivell penal com personal.

El fet de tenir antecedents penals té una sèrie de conseqüències que poden arribar a afectar àmbits de la vida com el laboral.

Per exemple, quan una persona es presenta a unes oposicions i les aprova, o pretén treballar en un càrrec públic, se li sol·licita l'expedient per conèixer els antecedents penals.

D'altra banda, a l'àmbit penal, quan algú té antecedents, les conseqüències poden ser molt diverses. Però afecten negativament, des del moment de la fase d'instrucció fins a l'enjudiciament.

En dret penitenciari, què són els graus?

Depenent del tipus de delicte que s'hagi comès i de la pena que se li hagi imposat al condemnat, així com de la seva perillositat, hi ha tres graus d'internament.

Com hem vist abans, el quart grau és la llibertat condicional. Però en el període que el condemnat està internat, es pot trobar en tres graus diferents, segons quin sigui el seu context.

Cadascun dels graus compta amb una sèrie de mesures diferents, sent el primer grau el més restrictiu.

Els graus afecten aspectes com el règim de visites, la situació dins de la presó o la llibertat que té el pres.

Per tot això, quan un condemnat està internat a un centre penitenciari, és molt important que conegui quines són les condicions per assolir el tercer grau. En aquest, el pres podrà portar un règim de semillibertat.

Com puc saber si necessito un advocat penalista?

Quan una persona és detinguda, té dret a nomenar, o que li assignin d'ofici, un advocat perquè la defensi. Per tant, si en algun moment ets detingut, o algú proper ha estat detingut, el millor és buscar un advocat penalista de confiança per assistir-hi.

A Vosseler som advocats especialistes en dret penal i estem a la vostra disposició si, en qualsevol moment, requereixes dels nostres serveis.

Durant tot el procediment judicial és obligatòria la presència de l'advocat i, durant aquest procés, l'advocat també ostentarà la representació de l'investigat.

En el cas dels judicis per delictes lleus, no sempre és obligatòria la presència de l'advocat. Tot i això, sí que és molt recomanable comptar amb la seva presència perquè serveixi de guia i representant durant tot el procés.

Si he posat una denúncia i la retiro, ¿s'acaba el procediment?

No sempre. Si n'has posat una denúncia per un delicte d'injúries o calúmnies, en retirar la denúncia s'arxiva el procediment i, per tant, no se segueix endavant amb la investigació i el procés.

Tot i això, si has denunciat qualsevol altre delicte, el procediment no s'arxiva, ja que es considera un delicte públic. En aquest cas, fins que el fiscal no hagi fet totes les indagacions necessàries per aclarir els fets, no s'ha d'arxivar la denúncia.

El meu fill és menor, quines penes li poden imposar per un delicte?

Quan s'inicia un procediment judicial cap a un menor que ha comès un delicte, no se li imposa una pena com a càstig per aquest delicte. Com que es tracta d'un menor, se li imposen mesures de seguretat. 

Depenent de la seva edat, i les circumstàncies personals, familiars i socials que envolten el menor, i tenint en compte la seva personalitat; sempre es vol imposar les mesures que siguin més convenients per a la seva educació.

Si han detingut un familiar, com em puc comunicar amb ell?

no es pot comunicar amb una persona que està detinguda, acusada d'un delicte.

Quan l'acusat ha prestat declaració, qui únic pot comunicar-s'hi és el seu advocat.

Quant de temps passa fins que un detingut surt en llibertat?

A l'hora de posar en llibertat un detingut, cal que abans hagi prestat declaració davant d'un jutge.

Quan algú és detingut, la policia té un termini màxim de 72 hores per deixar-lo en llibertat. Tot i això, la policia ha de posar el detingut a disposició del jutge com més aviat millor.

Si el detingut sortirà en llibertat després de declarar davant del jutge, o si es determina la presó preventiva, depèn en gran mesura de la gravetat del delicte.

En els delictes que són castigats amb més de tres anys de presó i que, per tant, es consideren greus, el jutge ha de determinar quin és el risc de fugida de l'acusat. 

Si aquest risc és molt alt, atenent les circumstàncies personals del detingut, és possible que el jutge determini la presó preventiva, en lloc de la llibertat.

El jutge ha decretat la presó provisional d'un familiar què faig?

Si un familiar es troba a la presó provisional o preventiva, et pots posar en contacte amb l'advocat del teu familiar. Ell s'encarregarà d'informar-te sobre els motius pels quals s'ha dut a terme el seu ingrés a la presó.

L'advocat també et pot indicar quins són els possibles recursos que hi caben en aquest cas particular.

Puc visitar un familiar que es troba a la presó?

L'advocat del teu familiar et pot indicar quines són les condicions en què es troba a la presó. Per visitar el teu familiar al centre penitenciari, hauràs de tenir en compte el règim de visites del centre on es troba.

Els presos compten amb una visita permesa per setmana i, per acudir-hi, has de ser una de les persones autoritzades. Si vols visitar un pres, parla amb el seu advocat per ser una d'aquelles persones autoritzades i tenir dret a la visita.

He d'acceptar l'advocat que m'han designat d'ofici?

No. Totes les persones tenen dret a triar de manera totalment lliure qui serà el seu advocat en un procés judicial. Per això, és important que comptis amb el número de telèfon del teu advocat de confiança.

Pots trobar el nostre telèfon per posar-te en contacte amb els nostres advocats de dret penal a la secció de contacte de la nostra pàgina web.

Vull presentar una denúncia, on m'he de dirigir?

Quan ets víctima o testimoni d'un delicte i vols presentar una denúncia, tens dues opcions. La primera és acudir a la Policia o la Guàrdia Civil i presentar una denúncia verbal.

La segona, és acudir al Jutjat d´Instrucció del lloc on vius i presentar una denúncia per escrit.

He d'anar dues vegades al mes a signar al Jutjat, és possible suprimir aquesta obligació?

L'obligació que tenen alguns imputats de comparèixer dues vegades al mes i signar al Jutjat s'anomena “apud acta”.

Es tracta d'una mesura cautelar que se sol prendre per garantir que l'imputat es presentarà un cop comenci el procés.

Però el fet que t'hagin imposat aquesta obligació no vol dir que no es pugui suprimir. Per això, necessites comptar amb l'ajuda d'un advocat penalista, que s'encarregue de presentar la sol·licitud per revocar l'obligació.

L'advocat s'encarregarà de presentar, davant del Jutjat, una sol·licitud en què s'expressin els motius pels quals no cal mantenir aquesta mesura cautelar en el teu cas.

Quins són els tipus de recurs que hi ha contra les sentències?

Tot depèn del tipus de sentència de què es tracti. En el cas de les sentències dutes a terme pel Jutjat d'Instrucció o el Jutjat Penal, cal presentar una apel·lació davant de l'Audiència Provincial.

Si es tracta d'una sentència dictada per la Audiència provincial en primera instància, el recurs haurà dadreçar-se al Tribunal Suprem.

En qualsevol cas, és aconsellable que comptis amb l'ajuda d'un advocat especialista en Dret Penal, perquè t'assisteixi durant tot el procediment.

Advocats accidents de trànsit barcelona

Contacta amb nosaltres